Siker!!!

Megválasztotta első női elnökét a Német Szociáldemokrata Párt (SPD)

A 47 éves politikusra az érvényesen szavazó küldöttek 66,35 százaléka, 414 fő szavazott.

2018.04.22 18:35MTI

Megválasztotta első női elnökét vasárnapi wiesbadeni kongresszusán a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a kormánypártot ezentúl Andrea Nahles szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezető irányítja.

A 47 éves politikusra az érvényesen szavazó küldöttek 66,35 százaléka, 414 fő szavazott.

A tisztségért egy másik női politikus, Simone Lange flensburgi polgármester is indult, ő 172 küldött támogatását, a szavazatok 27,56 százalékát nyerte el. A küldöttek 6 százaléka, 38 fő tartózkodott.

Az SPD a legrégebbi német párt és a világ első szociáldemokrata pártja, eddig rendre férfiak vezették. Andrea Nahles az elnökválasztás előtti beszédében kiemelte, hogy a szociáldemokraták áttörik a nők előmenetelét az élet számos területén akadályozó "üvegplafont".

Hangsúlyozta, hogy a haza igazi szociáldemokrata fogalom, amelyet nem szabad átengedni a jobboldali populistáknak.

A közbiztonsággal kapcsolatos ügyekben is "offenzív és öntudatosan" fellépésre van szükség, kivétel nélkül mindenkitől meg kell követelni a szabályok betartását - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.