Légiközlekedés

Csúnya baleset: túlszaladt a gép a kifutópályán

Felszállás közben túlszaladt a kifutópályán a Malindo Air Boeing 737-es gépe. A fedélzeten 139 utas tartózkodott, de senki sem sérült meg a balesetben.

2018.04.21 06:17ma.hu

Pénteken lezárták a nepáli főváros repülőterét, mert egy maláj felségjelzésű utasszállító leszaladt a kifutópályáról. A Kuala Lumpurba tartó járat éppen felszállni készült, de gyorsítás közben a pilóták valamilyen hibát észleltek, ezért a művelet megszakítása mellett döntöttek. Nem volt azonban már elég hely a megálláshoz, ezért a repülő leszaladt az aszfaltról, és egy füves területen, mély sárba ragadva állt meg.

A fedélzeten tartózkodó 139 utas sértetlenül megúszta az incidenst.

A katmandui repülőtér az egyik legnehezebben megközelíthető nagy repülőtér a Himalája közeli hegycsúcsai miatt. Nepál repülési statisztikái egyébként is borzalmasak. a helyi légitársaságok például ki vannak tiltva az Európai Unió légteréből.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.