A környéket lezárták

Világháborús bombát találtak a berlini főpályaudvarnál

Lezárták és kiürítették Berlinben pénteken a főpályaudvar környékét, hogy hatástalanítsanak egy második világháborús bombát.

2018.04.20 10:14MTI

Az 500 kilogrammos robbanószerkezetet a belvárosban fekvő pályaudvar mellett találták egy építkezésen, hatástalanításának idejére 800 méteres sugarú körben rendeltek el kiürítést. Az intézkedést már egy hete bejelentették, így nem okozott nagyobb fennakadást, amikor péntek délelőtt elkezdték lezárni a területet.

Más nagyvárosok belső kerületeihez képest a berlini főpályaudvar térsége ritkán lakott, de a területen fekszik a szövetségi gazdasági minisztérium és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) központi épülete, egy bíróság, egy múzeum, több iskola, számos vállalat irodája és két kórház néhány épülete is, amelyeket a dolgozóknak várhatóan kora délutánig el kellett hagyniuk.

A naponta 300 ezer ingázó által használt főpályaudvar közlekedését átszervezték, elterelték valamennyi távolsági, regionális és városi vonatot, és a pályaudvart érintő buszokat és villamosokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.