Ausztrália

Cápatámadás miatt kellett elhalasztani egy szörfversenyt

Cápatámadás miatt elhalasztották a Margaret River Pro szörfversenyt, a helyszínhez közeli délnyugat-ausztráliai strandon egy cápa egy szörfös mindkét lábát megharapta.

2018.04.16 11:54MTI

A 30-as éveiben járó áldozat hétfő reggel 9 óra körül szörfözött a gracetowni parton, amikor a cápa rátámadt - mondta Dennis Bertoldo, a St. John Ambulance szóvivője. Szemtanúk szerint a cápa felborította a szörföt, a férfinak azonban sikerült kijutnia a partra, ahol a mentősök ellátták sérüléseit, majd helikopterrel a 285 kilométerre lévő perthi kórházba szállították. A sérült állapota a kórház szerint stabil.

A támadás után két órával a vízi mentők egy négyméteres cápát láttak egy közeli strand vizein. A Smart Shark weboldal szerint a környéken egy bomló bálnatetem is található, lehet, hogy az vonzotta oda a ragadozót.

A baleset miatt a World Surf League elhalasztotta a közelben rendezendő Margaret Rover Pro elnevezésű szörfös világversenyt, a Gracetown környéki strandokat lezárták.

Peter Jovic helyi szörffotós a partról nézte végig a balesetet. Az ABC ausztrál rádióadón elmondta, látta, amint a vízből kiugrik a cápa és felborítja a szörföt. "Ezután a felkavart vízben nem sok mindent lehetett látni. A szörfösnek egy kisebb hullámra hasalva sikerült távolabb sodródnia, majd kiúszott a partra" - tette hozzá.

A gracetowni strandon 2010 óta két halálos cápatámadás történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.