Hulla nak a nyomozó újságírók

Meghalt egy orosz oknyomozó újságíró, kizuhant az ablakon

Kizuhant ötödik emeleti lakásának ablakán és a kórházban meghalt Makszim Borogyin orosz oknyomozó újságíró.

2018.04.16 11:22ma.hu

A 32 éves Borogyin még április 12-én zuhant ki lakása ablakán, azóta kómában feküdt a kórházban. 15-én hunyt el. Halálát hivatalosan öngyilkosságként kezeli a jekatyerinburgi rendőrség, szóvivőjük szerint nem valószínű, hogy bűnügy történt. Nem volt nyoma erőszakos behatolásnak, az ajtót belülről zárva találták. A kulcsok a lakásban voltak, de búcsúlevelet nem találtak.

Polina Rumjanceva, a Novij Gyeny - itt dolgozott a férfi - főszerkesztője szerint nem öngyilkosság történt. Ezt arra alapozza, hogy Borogyin egyik barátja szerint az újságíró április 11-én hajnali ötkor felhívta és elmondta neki, hogy a háza környéke tele van "biztonsági emberekkel", akik terepszínű ruhát és maszkot viselnek. Azt mondta, Borogyin zavart volt, de nem tűnt hisztérikusnak, vagy részegnek. Borogyin azt mondta, szerinte át fogják kutatni a lakását csak még a parancsra várnak. Arra kérte barátját, keressen neki ügyvédet.

Egy óra múlva azonban ismét felhívta barátját, és azt mondta, valószínűleg tévedett, valamilyen gyakorlatot végezhettek a terepszínű ruhát viselő emberek. Ezután már nem beszéltek, a barát 13-án, a sajtóból értesült róla, hogy mi történt.

Borogyin korrupciós és bűnügyekről írt, az elmúlt hetekben olyan orosz zsoldosok ügyével foglalkozott mélyrehatóan, akiket Szíriában öltek meg. Egy csapat orosz zsoldos tankokkal és nehéztüzérséggel megtámadott egy Aszad-ellenes, amerikaiak által támogatott erők fennhatósága alatt lévő területet február 7-én. Az amerikaiak által vezetett nemzetközi koalíció légitámadással válaszolt, tucatnyi orosz katonát ölhettek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.