Baleset

Drámai buszbaleset Bulgáriában - sok a halott és a sérült

Szófiától mintegy 28 kilométerre keletre összeütközött egy személyautó és egy autóbusz.

2018.04.13 16:55ma.hu

Egyes források szerint legalább hat, más források szerint legalább tíz ember meghalt, és több mint 20 megsérült pénteken egy balesetben Bulgáriában, ahol a Frakija autópályán, Szófiától mintegy 28 kilométerre keletre összeütközött egy személyautó és egy autóbusz.

A balesettel kapcsolatban a Reuters brit és az AFP francia hírügynökség hat halottról számolt be, a Reuters a bolgár egészségügyi minisztériumra, az AFP mentőszolgálati forrásokra hivatkozva. A TASZSZ orosz hírügynökség 10 halálesetet jelentett a BGNES bolgár hírügynökségre hivatkozva.

A sérültek legtöbbjét a fővárosi kórházakba szállították, a Reuters a bolgár nemzeti rádióra hivatkozva jelentette, hogy két sérült állapota válságos. A BGNES információi alapján a baleset helyi idő szerint 11:20 körül történt, az autóbusz a személyautóval történt ütközés után felborult.

Bulgária a szomszédos Románia után a második helyen áll az európai országok közül az egy főre jutó, közúti baleset nyomán életüket vesztett személyek számát illetően.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.