Indonézia

Nem volt pénzük rendes szeszre, 82 embert ölt meg a mérgezett alkohol

Legalább nyolcvankét ember meghalt az indonéziai Jáva szigetén azt követően, hogy mérgezett alkoholt fogyasztott.

2018.04.11 09:20MTI
hirdetés

Setyo Wisato rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a mérgezés Jáva nyugati részében és Jakartában történt. A halálos áldozatokon kívül több mint nyolcvan ember került kórházba - tette hozzá.

A hatóságok Bandung városában egészségügyi szükségállapotot rendeltek el, miután ott 45-en meghaltak. Az illegálisan főzött olcsó szesz okozta halálesetek gyakoriak Indonéziában, ahol kevés ember engedheti meg magának az engedélyezett italokat.

Szakértők szerint a helyi szeszfőzdék híján vannak azoknak a műszaki eljárásoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy a mérgező metanolt megfelelő módon elválasszák a biztonságosan fogyasztható italtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.