Illegális bevándorlás

Súlyosan megsérültek a hídról leugró migránsok

Súlyosan megsérült keddre virradóra három migráns Horvátországban, miután leugrott a Károlyvároshoz (Karlovac) közeli Mreznica folyót átívelő hídról, amely alatt nem volt víz.

2018.04.10 17:00MTI

Nem megerősített források szerint az illegális határsértők a rendőrök elől menekültek, de a sötétben nem láthatták, hogy nem a folyó, hanem a föld felett vannak, és a köves, sziklás talajra zuhantak. Egyiküket életveszélyes állapotban szállították korházba.

A három férfit a horvát hegyimentő szolgálatnak (HGSS) kellett kimentenie a baleset színhelyéről.

A sérültek kilétéről nem tudott információt szolgáltatni a kórház, a migránsok nem árulták el, hogy melyik országból származnak, honnét jöttek, és hova tartanak.

A károlyvárosi rendőrkapitányság nem adott tájékoztatást az ügyben. Andreja Lenard szóvivő elmondta: egyelőre információkat gyűjtenek.

Szlovéniában hétfőn egy migráns belefulladt a Kolpa folyóba, miután megpróbált átúszni Horvátországból Szlovéniába. A rendőrség feltartóztatott egy 19 éves marokkói állampolgárt, aki elmondta, hogy ketten próbálták meg átúszni a folyót, de a barátja elmerült. A hatóságok búvárok segítségével, Délkelet-Szlovéniában, Vukovci településnél, Károlyvárostól 38 kilométerre találták meg a holtestet.

Az utóbbi mintegy három évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába, 2016 márciusában azonban az ellenőrizetlen beáramlás nyugat-balkáni útvonalán található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt.

Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia jelenleg csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.