Légi

Sztrájk miatt akadozik a közlekedés négy németországi repülőtéren

Akadozik a közlekedés kedden a németországi Bréma, Frankfurt, Köln és München nemzetközi repülőterén a közalkalmazottakat képviselő szakszervezet (ver.di) figyelmeztető sztrájkja miatt.

2018.04.10 12:00MTI

A munkabeszüntetés ugyan csupán három órán keresztül tartott és délelőtt 11-kor véget ért, mégis járatok százait kellett törölni és egész nap fennakadásokkal kell számolni a Németországot érintő nemzetközi légi közlekedésben. A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa 800 járatot törölt keddi menetrendjéből.

A ver.di felhívására a földi kiszolgáló személyzet és a tűzoltóság sztrájkolt a négy repülőtéren. A Köln/Bonn repülőtéren valamennyi tűzoltó egység felfüggesztette a munkát, így egyetlen járatot sem lehetett elindítani és fogadni.

A szakszervezet egyebek mellett 6 százalékos béremelést követel a kollektív szerződések hatálya alá tartozó 2,8 millió közalkalmazottnak, és az utóbbi napokban több tartományban szervezett figyelmeztető sztrájkokat. Berlinben például a vízműveknél és a hulladékgazdálkodási vállalatnál függesztették fel a munkát. A szakszervezet tovább folytatja az akciókat, erősítve a munkaadói oldalra kifejtett nyomást a bértárgyalások április 15-én kezdődő harmadik fordulója előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.