Terror

A tömegbe hajtott egy furgon Münsterben, többen meghaltak

Belehajtott a tömegbe egy jármű szombaton a németországi Münster belvárosában, a helyi rendőrség szerint többen meghaltak és többen megsebesültek.

2018.04.07 17:38ma.hu

A tömegbe hajtott egy furgon a németországi Münsterben, a rendőrség szerint halálos áldozatok is vannak, legkevesebb harmincan megsebesültek. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város központját lezárták, a helyszínen mentők, rendőrök és tűzoltók dolgoznak. A levegőben rendőrségi helikopter köröz. Azt tanácsolják az arra járóknak, hogy kerüljék a környéket.

A kisteherautó teraszon ülő emberek közé hajtott Münster történelmi belvárosában, vezetője a gázolás után végzett magával - mondta egy rendőrségi szóvivő a Rheinische Post című tartományi lapnak.
   
Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint terrortámadás történt. A beszámolók szerint hárman halhattak meg, a sebesültek száma harminc és ötven között lehet, köztük hatan életveszélyes állapotban vannak.
   
A münsteri rendőrség a Twitteren a találgatások mellőzését kérte.
   
Az eset a helyiek és a turisták körében is népszerű Kiepenkerl nevű vendéglő előtti téren történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.