Diplomácia

Forródrót létesül a két Korea között

A létrehozandó közvetlen telefonvonal a személyes konzultációkat segíti majd.

2018.04.06 09:26MTI

A dél-koreai elnök hivatalának képviselője pénteken Szöulban elmondta, hogy a Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti közvetlen telefonvonal megteremtéséről szóló megbeszéléseket a küldöttségek a két országot elválasztó demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban tartják.

A létrehozandó közvetlen telefonvonal a személyes konzultációkat segíti majd – tette hozzá a Kék Ház, a szöuli elnöki hivatal tisztségviselője. A Koreai Köztársaság küldöttsége március 5-én találkozott Phenjanban az észak-koreai vezetővel. A tárgyalások során megállapodás született arról, hogy a két ország vezetője csúcstalálkozót tart. Észak-koreai részről egyben hangoztatták, hogy készek hasonló találkozót tartani Donald Trump amerikai elnökkel is.

A megbeszéléseket követően április 27-re tűzték a két koreai vezető csúcstalálkozójának időpontját. Azóta a felek megbeszélések több fordulóját szentelték a találkozó előkészítésének, amelyek keretében megbeszélték annak protokolláris, biztonsági kérdéseit, valamint azt, hogy arról a sajtó miképpen számolhat be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.