Légi közlekedés

Tovább folytatják a sztrájkot az Air France dolgozói, teljes káosz jöhet

Az Air France francia légitársaság szakszervezetei a már bejelentett három sztrájknapon felül azt tervezik, hogy áprilisban négy további napon próbálnak érvényt szerezni követeléseiknek munkabeszüntetéssel.

2018.04.05 10:48MTI

Az ágazatban dolgozó tíz szakszervezet bejelentette, hogy miután április 7-én, továbbá 10-én és 11-én sztrájkolnak, béremelési követeléseik alátámasztása érdekében további két, kétnapos munkabeszüntetést tartanak, április 17-18-án, valamint 23-24-én.

A szakszervezetek az újabb munkabeszüntetésekről azután döntöttek, hogy szerdán egyeztettek a menedzsmenttel. A szakszervezetek szerint "a vállalatirányításnak nincs semmilyen ajánlata és a béremelésről még tárgyalni sem hajlandó".

A szakszervezetek által áprilisra kijelölt munkabeszüntetések időpontja többször egybeesik a vasutasok április elejétől két hónapon át tartó, kétnaponkénti sztrájkjával. A vasutasok legközelebbi munkabeszüntetése vasárnap és hétfőn lesz.

A légiközlekedési dolgozók szakszervezetei 6 százalékos béremelést akarnak, míg a cégvezetés a fizetések reálértékét megtartó 1 százalékos emelésre lát lehetőséget. A menedzsment érvelése szerint nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszú távú növekedési terve. A francia légitársaságnál 2011 óta nem volt béremelés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.