Őrizetbe vették

Oroszországnak kémkedett a lengyel energiaügyi minisztérium egyik alkalmazottja

A lengyel Belbiztonsági Ügynökség (ABW) más európai uniós tagországok titkosszolgálataival együttműködve őrizetbe vett egy lengyel állampolgárt Oroszország javára folytatott kémtevékenység gyanújával.

2018.03.26 13:36MTI

A lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info) közlése szerint Marek W.-t március 23-án vették őrizetbe.

A gyanúsított a lengyel energiaügyi tárca alkalmazottjaként kapcsolatban állt az orosz hírszerzés Varsóban diplomatákként akkreditált tisztjeivel - közölte az ABW-ra hivatkozva a TVP Info.

A hírtévé úgy tudja: Marek W. a minisztériumban a lengyel energetikai hálózat "stratégiai projektjeivel", valamint olyan eszközök uniós forrásokból történő beszerzésével foglalkozott, amelyek a gázszállítások diverzifikációját célozzák. Azokról a tervezett lépésekről adott át információkat az orosz titkosszolgálatnak, amelyeket Lengyelország az Északi Áramlat-2 nevű orosz-német gázvezeték tervezett építése miatt vett fontolóra - közölte a lengyel televízió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.