Tilos a tánc

Megbüntettek két orosz labdarúgót, mert diszkóba mentek

Fizetniük kell, mert buliztak.

2018.03.24 23:12MTI

A nyári világbajnokságra házigazdaként készülő orosz labdarúgó-válogatott két játékosa, Roman Nojstedter (Neustädter) és Konsztantyin Raus (Rausch) egy moszkvai diszkóban szórakozott a braziloktól elszenvedett 3-0-s vereség után, péntek este, ezért pénzbüntetést kaptak.

Az orosz szövetség szombati közleménye csupán a szankció tényét rögzítette, annak mértéke nem derült ki. Mint írták, viselkedésükkel megsértették a szabályokat, és a nemzeti csapat megítélésének is ártottak.

Sajtóhírek szerint a játékosok éjfél után a barátaikkal mentek be egy belvárosi szórakozóhelyre, majd a világhálón megjelent egy videófelvétel, amelyen látható, ahogyan elhagyják a diszkót.

Mindkét futballista német származású, de az egykori Szovjetunió területén született. A Fenerbahce hátvédje, Nojstedter 2016-ban, a Dinamo Moszkva védője, Raus pedig egy évvel korábban kapta meg az orosz állampolgárságot.

A közleményben megszólaltak a játékosok is, akik elmondták, a barátaikkal vacsoráztak egy moszkvai étteremben, de mivel a szabályzat értelmében éjfél után már tartózkodhattak volna nyilvános helyen, elnézést kértek, és elfogadták a bírságot. Hozzátették, a jövőben mindent megtesznek, hogy ilyen hibát ne kövessenek el.

Oroszország Szaúd-Arábiával, Egyiptommal és Uruguayjal szerepel azonos csoportban a nyári világbajnokságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.