Terror

Az EU vezetői aggodalmukat fejezték ki a franciaországi túszejtés miatt

Péntek délelőtt túszokat ejtett egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen, a francia elnök terrorcselekménynek nevezte. Az Iszlám Állam nevében támadó férfi három emberrel végzett.

2018.03.23 16:15mtv.hu

Különösen nagy aggodalomra ad okot a franciaországi Trebes városában történt túszejtés - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter üzenetében pénteken. A 28 uniós tagország vezetőjét tömörítő Európai Tanács nagyon szorosan figyelemmel kísérte a helyzetet és teljes szolidártását fejezi ki Franciaországgal és a francia néppel - közölte.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az internetes közösségi felületen közölt nyilatkozatában kijelentette: Európának egységesnek kell maradnia a biztonság, a polgárok szabadságának biztosítása érdekében. "Minden erőnkkel harcolni fogunk a terrorizmussal szemben" - fogalmazott. Az uniós parlament kiáll Franciaország mellett és támogatását fejezi ki az áldozatok hozzátartozónak - közölte.

Péntek délelőtt túszokat ejtett egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen - jelentette a BFM francia hírtelevízió.

Emmanuel Macron francia elnök terrorcselekménynek nevezte a pénteki dél-franciaországi túszejtést. Angela Merkel német kancellárral tartott közös brüsszeli sajtótájékoztatóján támogatásáról biztosította a Carcassonne melletti Trebes település szupermarketében elkövetett túszejtés áldozatait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.