Paraguay

Belehalt a szülésbe a megerőszakolt 14 éves

Paraguayban az abortusz csak akkor engedélyezett, ha a terhesség veszélyezteti az anya életét.

2018.03.23 11:19ma.hu

Szülés közben életét vesztette egy megerőszakolt 14 éves kislány Paraguayban, ahol a szigorú törvények csak akkor engedélyezik az abortuszt, ha a terhesség veszélyezteti az anya életét.

A fiatal anyánál komplikációk léptek fel 20 nappal a szülés előtt, kórházba kellett szállítani - írja a Guardian.

Az orvosok természetes úton szerették volna világra segíteni a gyereket, de az anyánál légzési nehézségek léptek fel. Sürgősségi császármetszést alkalmaztak, de a lány embóliát, és három szívinfarktust kapott, majd meghalt. Gyermeke állapota stabil, de lélegeztetőgépen tartják.

"Minden nagyon hirtelen történt. Megpróbálták újraéleszteni az intenzív osztályon, de már nem lehetett rajta segíteni. A teste nem állt készen a terhességre" - nyilatkozta a helyi sajtónak Hernán Martínez, a kórház igazgatója.

A kislányt megerőszakoló 37 éves férfit letartóztatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.