USA

Sokkoló felvétel: 20 golyót kapott a fegyvertelen fiatalember

20 golyóval végeztek a sacramentói rendőrök egy, a nagyszülei kertjébe menekülő fekete fiatalemberrel.

2018.03.22 12:00ma.hu

Múlt vasárnap történt a megdöbbentő eset. Két sacramentói rendőrtiszt a nagyszülei hátsó kertjéig üldözött egy fegyvertelen fekete fiatalembert, majd 20 lövéssel végeztek vele. A testkamerás felvételeket ma adták ki. Ezek alapján nem derül ki pontosan, hogy az áldozat, Stephon Clark mit csinált pontosan, mielőtt meggyilkolták volna.

Mint kiderült, a rendőrök percekig vártak a lövöldözés után, mielőtt megközelítették volna Clarkot, és megbilincselték, mielőtt orvost hívtak volna.

Darrel Steinberg polgármester megnézte a videókat és azt nyilatkozta, hogy további információra van szükség, még mielőtt bármilyen végső következtetést levonnának.

A Washington Post meg nem erősített forrásokra hivatkozva az írta, azért lőttek Clarkra a rendőrök, mert fegyvernek nézték a kezében lévő mobiltelefont. A lap szerint a 911-es vészhívón riasztották őket, mert valaki autók ablakait törte be az utcán. Mikor odaértek, megpillantották Clarkot, aki futni kezdett, mikor felszólították, hogy álljon meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.