Tragédia

Robbanás egy csehországi vegyi üzemben, halottak

Legalább hat halott és több súlyos sérült van.

2018.03.22 11:21MTI

Hat halottja és néhány súlyos, illetve közepesen súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön délelőtt történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavou vegyiművekben - közölte Vladimíra Kereková, a közép-csehországi tűzoltóság szóvivője.

A robbanás konkrét oka egyelőre ismeretlen.

A tűzoltók azonnal riasztották a környékbeli kórházakat, hogy küldjenek nagyobb számú mentőkocsit a vegyi üzembe.

Az áldozatok állítólag lengyel állampolgárok - jelentette a Seznam.cz hírportál. A rendőrség azonban ezt délig nem erősítette meg.

Két embert súlyos égési sebekkel mentőhelikopterrel a prágai Vinohrady kórházba szállítottak, több személyt pedig a helyszínen kezeltek az orvosok.

A kralupy-i vegyiművek a lengyel PKN Orlen csoport tulajdonában van, de a gyártelepen több más vegyipari cég is működik. Markéta Johnová rendőrségi szóvivő közölte, hogy a robbanásra nagy valószínűséggel a Ceská rafinérská olajfinomítóban került sor, amely az Unipetrol társaság része. Pavel Kaindl, az Unipetrol szóvivője ezt később megerősítette.

A nem hivatalos információk szerint a robbanásra a kerozintartályok tisztítása közben került sor. Részletek nem ismeretesek.

A robbanáskor tűz nem keletkezett, vegyi anyagok nem kerültek a légkörbe, így a kisváros lakosait semmiféle veszély nem fenyegeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.