Megmérgezett kettősügynök

Szkripal-ügy: megkezdődött a Londonból kiutasított orosz diplomaták hazaköltöztetése

Kedden költöztetőcégek zárt rakterű teherautóinak sora hagyta el a londoni orosz nagykövetség hivatalainak és rezidenciáinak otthont adó hatalmas épületegyüttes parkját.

2018.03.20 14:14MTI

Megkezdődött kedden, egy nappal az egyhetes határidő lejárta előtt azoknak az orosz diplomatáknak a hazaköltöztetése, akiket a brit kormány a délnyugat-angliai Salisbury városában március elején idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet miatt utasított ki Nagy-Britanniából.

A brit kormány múlt szerdán a londoni orosz nagykövetség 23 olyan diplomatáját szólította fel egy héten belüli távozásra, akikről megállapította, hogy hírszerzési tevékenységet folytatnak Nagy-Britanniában. London emellett felfüggesztett minden tervezett magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezést Oroszországgal, és ennek jegyében visszavonta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter londoni látogatásra szóló meghívását.

Kedden költöztetőcégek zárt rakterű teherautóinak sora hagyta el a londoni orosz nagykövetség hivatalainak és rezidenciáinak otthont adó hatalmas épületegyüttes parkját, a diplomaták és hozzátartozóik - hozzávetőleg 80 ember - pedig buszokkal távoztak a komplexumból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.