Megkülönböztetés

Levetették fejkendőiket - perelnek a muzulmán nők

A két asszonynak egy rendőrségi nyilvántartási fotózás során kellett felfednie magát - a nők célja, hogy a jövőben ez ne lehessen gyakorlat.

2018.03.17 15:09MTI

„Azt követelni egy muzulmán nőtől, hogy fedje fel az arcát nyilvánosan olyan, mintha egy világi személyt arra köteleznének, hogy vetkőzzön meztelenre idegenek előtt” – érvel a két felperes panaszában. Ügyüket felkarolta a Fordulópont Nőknek és Családoknak (Turning Point for Women and Families) nevű ügyvédi csoport.

New York jogi hivatala nem utasította el a keresetet, hanem nyilatkozatban közölte, hogy megvizsgálja. Ugyanakkor értésre adta, hogy az arc elfedése vallási okból és az őrizetbe vétel során kötelező fotózás fontosságának mérlegelésekor szinte bizonyos, hogy a fedetlen arc fényképezésének lehetősége nyom majd többet a latban. Mindazonáltal – így a nyilatkozat – azok, akik vallásuk okán nem akarják felfedni arcukat, lehetőséget kapnak arra, hogy elkülönülten fényképezzék őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.