Keresik

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a szaúdi uralkodó lánya ellen

Hassza bin Szalmán hercegnő Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király lánya és Mohamed bin Szalmán trónörökös testvére.

2018.03.16 11:20ma.hu

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki egy francia bíró a szaúdi uralkodó lánya ellen, akit az egyik testőre által elkövetett bűncselekmények miatt akarnak kihallgatni - közölték a nyomozóhatóságokhoz közeli források csütörtökön a Reuters hírügynökséggel.

Hassza bin Szalmán hercegnő Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király lánya és Mohamed bin Szalmán trónörökös testvére. Azért adtak ki ellene nemzetközi körözést, mert ki akarják hallgatni a testőre által elkövetett bűncselekmények ügyében, amelyek a hercegnő párizsi lakásán történtek, ahol a sértett dolgozott. A testőrt fegyveres erőszakcselekmény elkövetésével, emberrablással, lopással és halálos fenyegetéssel vádolják.

A hírügynökség értesülésére egyelőre nem reagált sem a szaúdi nagykövetség Párizsban, sem a rijádi kormány tájékoztatási hivatala.

A Reuters úgy tudja, hogy a körözést még tavaly decemberben adták ki, a két ország viszonya szempontjából érzékenynek mondható időszakban. Francois Holland volt francia államfő közeli kapcsolatokat ápolt az Öböl menti arab országokkal, kiváltképpen Szaúd-Arábiával, és emellett kemény álláspontot képviselt a Rijáddal ellenséges kapcsolatban lévő Iránnal folytatott atomalkuban. Emmanuel Macron hivatalban lévő francia elnök azonban javítani akarja Párizs és Teherán kapcsolatait.

Mohamed bin Szalmán várhatóan április elején látogat Párizsba, de a vizit dátumát többször módosították a trónörökös londoni és washingtoni útja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.