Erőszak

Pszichiátriára került egy férfi, aki megpróbált Angela Merkel közelébe férkőzni

Azután történt, hogy Angela Merkelt a szövetségi parlamentben (Bundestag) megválasztották kormányfőnek, és elindult az államfőhöz, hogy átvegye kinevezési okmányát.

2018.03.15 23:03MTI

Egy berlini kórház pszichiátriai osztályára utaltak egy férfit, akit rendőröknek kellett lefogni, mert megpróbált Angela Merkel kancellár közelébe férkőzni - jelentette csütörtökön a Die Welt című német lap a hírportálján.

Az eset még szerdán történt, miután Angela Merkelt a szövetségi parlamentben (Bundestag) megválasztották kormányfőnek, és elindult az államfőhöz, hogy átvegye kinevezési okmányát.

A több hírtelevízió által megörökített jelenet a Bundestag épületének egyik bejáratánál játszódott le, amikor a negyedik alkalommal megválasztott kancellár kilépett a kapun. A felvételeken látni, hogy néhány méterrel távolabb két civil ruhás rendőr lefog és a földre teper egy fiatalembert, aki valamit kiabál a kormányfőnek. Nem lehet kivenni, hogy mit akar a politikus tudomására hozni.

A csütörtökön közölt részletek szerint a fiatalember 23 éves és Afganisztánból származik. Előállították, azonosították, rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt feljelentették, majd pszichés állapota miatt kórházba küldték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.