Tragédia

Szakadékba zuhant egy egyetemistákkal teli busz - 38-an meghaltak

A rossz úthálózat miatt sok baleset van.

2018.03.13 15:09ma.hu

Legalább 38 ember meghalt és 10 megsérült az északnyugat-etiópiai Amhara állam Wollo nevű közigazgatási egységében egy balesetben, amelyben egy autóbusz egy kanyarban letért az útról és szakadékba zuhant - jelentette kedden a helyi sajtó.

A Fana rádió szerint a baleset hétfőn történt. A halottak között 28 férfi és 10 nő van, akik többségében egyetemisták voltak - tájékoztatták a helyi hatóságok a Fanát. A 10 sérültet jelenleg is súlyos és könnyebb sérülésekkel ápolnak Wollo két egészségügyi központjában - tették hozzá.

Bár történnek fejlesztések az úthálózatban, a lepusztult utak, a nem megfelelő járművezetői képességek és a járművek általános rossz állapota következtében Etiópiában az egyik legmagasabb a közúti balesetek száma. Egy tavalyi jelentés szerint a kelet-afrikai országban legalább 16 ezer ember vesztette életét közúti balesetekben 2014 és 2017 között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.