Ítélet

Lezárult a bizarr per: unokája nyerte meg Charles Manson lefagyasztott holttestét

Unokája nyerte meg egy kaliforniai bíróságon azt a bizarr pert, amely a novemberben elhunyt hírhedt bűnöző, Charles Manson holttestéért folyt.

2018.03.13 12:36MTI
hirdetés

A Kern megyei bíróság ítélete szerint Jason Freeman kaphatja meg nagyapja testét, amelyet halála óta a bakersfieldi halottasház hűtőkamrájában őriztek. Freeman korábban elmondta: elhamvaszttatja nagyapja holttestét, és szétszórja hamvait, hogy békében nyugodhasson. Az állapotos Sharon Tate színésznő és további nyolc ember meggyilkolásában betöltött szerepéért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Manson egy bakersfieldi kórházban hunyt el 83 éves korában.

Manson holttestének kiadatásáért az unoka mellett egy magát Manson vér szerinti fiának valló férfi, Michael Brunner és Manson egy barátja, Michael Channels is keresetet nyújtott be a bíróságra. Channels, aki gyűjtötte és árulta a Manson-relikviákat arra hivatkozott, hogy a szektavezér végakarata szerint jár el. Mint mondta, Manson hamvait akaratához híven egy sivatagban szórná szét. A bíróság szerint azonban a végrendelet nem felelt meg a hitelesség követelményeinek.

Brunner anyja az úgynevezett “Manson családnak” nevezett szekta tagja volt. Brunner születési dokumentumaiban Mansont nevezték meg apaként. Az örökség iránti igényét azonban elvesztette, mivel anyai nagyszülei örökbe fogadták.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.