Salt Lake City

A tárgyalóteremben lőtték agyon a vádlottat - +18 videó

Rátámadt a tanúra, a biztonsági őr lelőtte.

2018.03.13 11:57ma.hu

Nyilvánosságra hozták a felvételt, melyen pontosan látszik, hogy 2014-ben egy bírósági tárgyaláson Salt Lake City-ben a vádlott az ügyvédje tollával rátámad az ellene valló tanúra, mire az egyik biztonsági őr lelövi. A felvételt azért hozták nyilvánosságra, hogy minden további vitának elejét vegyék.

Az egész eseménysor mindössze 24 másodperc alatt játszódott le.

A Tongan Crip nevű bűnbanda összesen 17 tagját tartóztatták le fegyveres rablásért és más bűncselekményekért. 10-től 30 évig terjedő szabadságvesztést kaptak. Egyikük, Sale Angilau tárgyalásán kihasználta, hogy mindenki a tanúra és az őt faggató ügyészre figyel. Felkapta védőügyvédje golyóstollát, majd megindult a tanú felé. Pár lépéssel el is érte, majd szúrni készült. Ekkor lőtt az egyik biztonsági őr. Angilau a helyszínen életét vesztette.

A család ügyvédje próbált pert indítani a sajtóban meg nem nevezett biztonsági őr ellen, mondván pánikba esett és indokolatlanul használta fegyverét. A bíróság a keresetet elutasította.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.