Terrorizmus

Merényletet kíséreltek meg a palesztin miniszterelnök ellen

Robbanás történt Rámi Hamdalláh konvoja mellett, többen megsérültek.

2018.03.13 10:32MTI

Merényletet kíséreltek meg kedden a Gázai övezetben az odalátogató palesztin miniszterelnök ellen, de Rámi Hamdalláh nem sebesült meg - jelentette az izraeli 10-es tévécsatorna.

A ciszjordániai Rámalláhból Gázába látogató kormányfő konvoja mellett robbanás történt, amelyben többen könnyebben megsebesültek, de Rámi Hamdalláhnak nem esett bántódása, és folytatta gázai útját.

A palesztin kormányfő a két legnagyobb palesztin politikai frakció, a Ciszjordániát irányító, mérsékeltnek tekintett Fatah és a Gázai övezetet kormányzó radikális iszlamista Hamász megbékélési folyamatának jegyében látogatott el a Földközi-tenger keskeny parti sávján elterülő Gázai övezetbe.

A miniszterelnököt elkísérte útjára Madzsid Faradzs, a palesztin hírszerzés vezetője is, de neki sem esett bántódása. A pokolgép az őket védő biztonsági őröket sebesítette meg.

A robbanószerkezetet Bét Hanún városka mellett, egy út menti oszlop tövében ásták el, és a konvoj elhaladásakor léptették működésbe. A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint öt-hét biztonsági ember sebesült meg könnyebben a merényletkísérletben, s az őket szállító gépkocsikban súlyos kár keletkezett.

Izrael felajánlotta a sebesültek kórházi ellátását.

Hamdalláh egy új víztisztító létesítmény felavatására érkezett az övezet északi részébe, miután már öt hónapja nem kereste fel Gázát a Fatah és a Hamász megbékélési folyamatának megtorpanása miatt.

"Ami ma Gázában történt velem, csak jobban ösztökél majd egységünk elérésére, s a történtek ellenére vissza fogok térni" - utalt avatási beszédében a kormányfő az ellene megkísérelt merényletre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.