Légi

A földbe csapódott egy utasszállító Katmanduban, áldozatok

Lezuhant egy bangladesi utasszállító repülőgép hétfőn landoláskor a katmandui repülőtéren, az esetről szóló hírügynökségi jelentések szerint áldozatai is vannak a szerencsétlenségnek.

2018.03.12 11:33MTI

A katasztrófa a dakkai központú US-Bangla Airlines légitársaság Bombardier Dash Q-400 típusú gépével történt, amely Dakkából szállított utasokat Katmanduba. A gép fedélzetén 67 utas és háromfős legénység tartózkodott. Névtelenül nyilatkozó reptéri illetékesek szerint a gép láthatóan közvetlenül landolás előtt lángra kapott, kisodródott a leszállópályáról, és mellette levő focipályán csapódott földbe. Az AP helyszíni beszámolója szerint a gép darabokra tört, és a baleset helyszínén sűrű füst gomolygott, a tűzoltóknak kellett eloltani a lángokat.

A magashegyi Nepálban az elmúlt években több légi katasztrófa történt, súlyos csapást mérve az idegenforgalomra. A katmandui repülőtéren is – amely az ország egyetlen nem nemzetközi légikikötője – több súlyos baleset történt. Hat évvel ezelőtt, 2012-ben ott zuhant le a Sita Air légitársaság turbólégcsavaros gépe, amely túrázókat szállított a Mount Everestre. A gépbe beleütközött egy madár, mire röviddel a felszállás után lezuhant. A balesetben 19-en haltak meg.

A légi katasztrófák többsége a pilóták tapasztalatlansága, a gépek rossz karbantartása és a légi forgalom szakszerűtlen irányítása miatt történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.