Erőszak

Késeléses támadás történt Bécsben éjjel

Az elkövetőt agyonlőtték.

2018.03.12 07:12ma.hu

Késsel támadt egy 26 éves osztrák állampolgár hétfőre virradóra az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál őrszolgálatban lévő egyik osztrák katonára, aki az elkövetőt agyonlőtte - közölte Harald Sörös a helyi rendőrség szóvivője.

Az illetékes szerint a késelő minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a katonának, aki először paprikasprével próbálkozott elhárítani a támadást, majd rövid dulakodást követően három lövést adott le Glock 17-es oldalfegyveréből.

Az elkövető a helyszínen életét vesztette, a környéket a rendőrség lezárta. A katona felkarján szerzett vágott sebet, őt sokkos állapotban kórházba szállították.

Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: a megtámadott katona az előírásoknak megfelelően először az enyhébb eszközt - a paprikasprét - vette igénybe, s csak miután ez hatástalannak bizonyult, vette elő szolgálati fegyverét. "A dolgok jelenlegi állása szerint mindenben helyesen cselekedett" - hangsúlyozta Bauer.

A minisztériumi illetékes szerint a külföldi diplomáciai létesítmények védelmére általában egy hivatásos katonát helyeznek őrszolgálatba az épület elé, egy másikat pedig az épületen belülre, ahol ez nem lehetséges, ott a második katona a legközelebbi rendőrőrsről látja el feladatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.