Erőszak

Újabb késelés történt Bécsben

Az áldozatot válságos állapotban szállították kórházba a szombat délután Bécs Brigittenau kerületében elkövetett támadás után.

2018.03.11 16:36ma.hu

Súlyosan megsebesített egy késes támadó Bécsben egy 32 éves algériai férfit - közölte vasárnap az osztrák rendőrség.

Az áldozatot válságos állapotban szállították kórházba a szombat délután Bécs Brigittenau kerületében elkövetett támadás után. Szemtanúk szerint az algériai férfi szóváltásba keveredett és dulakodni kezdett valakivel. Ellenfele először egy fémlánccal ütötte meg, majd kést rántott és több helyen is megszúrta, többek között a szívét is megsebesítette.

Az incidens a Jagerstrasse metróállomás közelében történt, amelynek környékén az utóbbi időben megszaporodtak a kisebb drogeladási ügyletek - jegyezte meg az APA osztrák hírügynökség.

Szerda este egy afgán bevándorló késelt meg összesen négy embert - egy osztrák család három tagját és egy másik afgán férfit - Bécsben. A támadások egyik áldozata válságos állapotba került, de azóta már nincs életveszélyben.

A támadás után nem sokkal elfogott gyanúsított ausztriai előéletéről Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány csütörtökön elmondta, hogy a 23 éves afgán férfi 2015-ben folyamodott menedékjogért, de kivonta magát az eljárás alól és egy időre eltűnt. Később kábítószeres közegben tűnt fel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.