Mérgezés

Kihantolták a Szkripal-család korábban elhunyt tagjait

A rendőrség azt vizsgálja, hogy őket is megmérgezték-e.

2018.03.10 12:22ma.hu

Az idegméreggel meggyilkolt egykori orosz kém feleségének és fiának holttestét is kihantolta a brit rendőrség, hogy megvizsgálják, őket is megmérgezték-e néhány évvel ezelőtt. A sírokat biztonsági okokból ugyanúgy körbekordonozták, mint Szergej Szkripalék otthonát, hiszen az idegméreg-támadás miatt már 21 ember került kórházba, illetve szorult kezelésre – írtja az Euronews.

Az orosz külügyminiszter visszautasította azokat a találgatásokat, amelyek szerint Oroszországnak köze lehet a gyilkossághoz. Szergej Lavrov azt mondta, egyetlen konkrét tény sincsen a történtekről, szerinte csupán a britek hisztériakeltéséről van szó.

Közben Salisbury-ben már csaknem kétszáz katonát is bevetettek. Az ő feladatuk, hogy segítsenek a rendőröknek felkutatni és megtisztítani azokat a tárgyakat vagy járműveket, amelyek beszennyeződhettek az idegméreggel a támadás, vagy a holttestek elszállítása közben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.