Álsztori

Mindenki meghatódott ezen a torreádor-bika fotón

Egy fotó terjed a közösségi oldalakon, amely a hozzá kapcsolt szöveg szerint egy torreádor összeomlását ábrázolja, amint rádöbben, mint művel - a bika pedig barátian közeledik hozzá.

2018.03.06 18:12ma.hu

Újra terjed a Facebookon az a fotó, amelyen egy megtört torreádor látható, amint éppen rádöbben arra a kegyetlenségre, amit művel:

És akkor hirtelen a bikára néztem. Azt az ártatlanságot láttam a szemében amivel minden állat rendelkezik, és ezekkel a könyörgő szemekkel nézett rám. Mélyen magamban úgy éreztem, hogy sír az igazság. Olyan volt mintha imádkoznék, ha az egyik vall, a másik megbocsát. A világ legnagyobb szemetének éreztem magamat.”

A fotó Torrero Alvaro Munera összeomlását mutatja, amikor minderre ráébredt az utolsó viadala közepén… az állat elleni igazságtalanságra. "Attól a naptól kezdve a bikaviadalok ellenzője lett” – szól a szöveg.


A felvétel valóban megható, de az Urban Legends már 6 évvel ezelőtt is írt arról, hogy a fotó ezzel a szöveggel így nem igaz. Alvaro Múnera egykori torreádor valóban átállt az egyik oldalról a másikra, de nem egy viadal közben, hanem egy súlyos sérülés után. A Terciopelo nevű bika 1984-ben úgy megsebesítette az akkor 18 éves kolumbiait, hogy élete hátralévő részére tolószékbe kényszerült. Legjobb barátja, az “El Yiyo” művésznévre hallgató torreádor még rosszabbul járt, néhány hónappal később halálra sebesítette egy bika. A két viador menedzsere három évvel a kettős tragédia után öngyilkos lett. Múnera – aki ezt követően harcos állatvédő és bikaviadal-ellenző lett – néhány éve egy interjúban vallott életéről és érzéseiről.

A szöveghez csatolt kép azonban nem Múnera összeomlását ábrázolja, sőt, állítólag a leülés csupán torreádori póz, és a show része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.