Illegális bevándorlás

Líbiából induló migránsok tűntek el a tengeren

Az eltűntek egy fabárkán vágtak neki az útnak harminc társukkal.

2018.03.06 16:42ma.hu

Nagy valószínűséggel a Földközi-tengerbe veszett 21 migráns útban Líbiából Olaszország felé - adta hírül kedden a Nemzetközi Migrációs Szervezet.

Az eltűntek egy fabárkán vágtak neki az útnak harminc társukkal. Utóbbiak között gyerekek is voltak, kettő nem élte túl az utazást, így a bárkáról csak 28 migránst mentettek ki élve. Ugyancsak mentésre szorultak egy gumibárka migránsai, akik szintén Líbiából igyekeztek olasz földre. 132-en zsúfolódtak a járművön, mindannyiukat kimentették.

A szervezet közlése szerint a mentések még szombaton történtek, de a túlélők csak kedden érkeztek az olasz Pozzallo kikötőjébe. A migránsok egy részét kimentőik visszavitték Líbiába - tudatta Joel Millman, a szervezet szóvivője Genfben, de arra nem tért ki, hogy hányat. Arra viszont igen, hogy egyre veszélyesebb a Marokkóból és Algériából Spanyolország felé tartók útvonala. Azon az idén eddig 105-en fulladtak a tengerbe, míg tavaly ugyanebben a két hónapban 44-en vesztették így életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.