Erőszak

Legalább 40 nőt erőszakolt meg a francia férfi

Már évtizedek óta keresték. Mindig ugyanúgy, kora reggel, hátulról támadt az áldozataira és erőszakolta meg őket.

2018.03.01 07:08ma.hu

Legalább negyven nő megerőszakolása és szexuális megtámadása miatt vádat emeltek szerdán egy 57 éves francia férfi ellen, aki az elmúlt években hajtotta végre a bűncselekményeket.

Az ország északi részén található Maubeuge városához közeli Pont-sur-Sambre településen élő családapa beismerte a bűncselekmény-sorozatot, és saját maga legalább negyvenre becsülte az áldozatai számát - jelentette be szerdán az észak-franciaországi Valenciennes ügyésze.

Jean-Philippe Vicentini sajtótájékoztatóján elmondta: a férfi azt vallotta, hogy belső késztetés hatására, minden esetben hasonló módon cselekedett; kora reggel, hátulról támadt az áldozataira, kesztyűt viselt és az arcát eltakarta.

A gyanúsítottat hétfőn vették őrizetbe az otthona előtt. Az áldozatain talált DNS-minták alapján jutottak a nyomára, és szerda délután hallgatták ki.

A helyi ügyészség 1996-ban indított vizsgálatot 19 nő sérelmére elkövetett bűncselekmények, többségükben nemi erőszak nyomán. Az áldozatok közül többen kiskorúak voltak.

A munkásként dolgozó családapa legalább negyven nemi erőszakot és szexuális támadást spontán beismert, amelyek közül voltak olyanok, amelyek az elmúlt években nagy médiavisszhangot kaptak.

A gyanúsított nevét nem árulták el a hatóságok, az ügyész annyit mondott, hogy a férfi dolgozik, felesége és gyerekei vannak, átlagember, korábban nem volt elítélve és a közelmúltig semmivel sem hívta fel magára a rendőrség figyelmét. A múlt héten azonban, amikor Belgiumban támadt meg egy nőt, a közelben parkoló francia rendszámú gépkocsija alapján azonosítani tudták a lille-i rendőrök. Az autón talált DNS-minták azonosak voltak a megtámadott nőn és a korábbi áldozatokon talált DNS-mintákkal.

"A rendőrök óvatos megfigyelést végeztek a gépjármű körül, és hétfő reggel, amikor a férfi munkába indult, a volánja mögött letartóztatták" - írta a Le Parisien című napilap.

Az áldozatok számát tekintve ez az egyik legjelentősebb nemi erőszakkal kapcsolatos bűnügy az elmúlt években Franciaországban. Két évvel ezelőtt egy 40 éves férfi ellen a Párizshoz közeli Evryben 33 rendbeli nemi erőszak és szexuális támadás miatt emeltek vádat, amelyeket 1995 és 2000 között követett el a sénart-i erdőben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.