Tragédia

Veronai buszbaleset: nem csak a sofőr ellen folyik vizsgálat

Bár a sofőr elaludt, sokan életben maradhattak volna, ha megfelelő korláttal választják el az autópályától, a felüljárót tartó oszlopokat.

2018.02.28 08:28ma.hu

Már hat embert vádolnak a veronai buszbaleset miatt - írja a Magyar Idők. A lap szerint: az egyik sofőr mellett öt olasz útmérnököt is felelősnek tartanak a 18 magyar, többségében diák halála miatt.

A lap úgy tudja: bár a sofőr elaludt, sokan életben maradhattak volna, ha megfelelő korláttal választják el az autópályától, a felüljárót tartó oszlopokat. Az energiaelnyelő korlát helyett ugyanis: sima szalagkorlátot építettek az út mellé. Az olasz hatóságok most azoknak az olasz szakembereknek az esetleges felelősségét vizsgálják, akik valamilyen módon részt vettek a kivitelezési munkálatokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.