Hollandia

Tömeges DNS-tesztet végeznek egy 20 éve történt gyermekgyilkosság ügyében

Egy 20 évvel ezelőtti gyermekgyilkosság tettesének felkutatásához DNS-tesztek tízezreinek elvégzését kezdték meg a holland rendőrség szakemberei.

2018.02.25 12:45MTI

21 500 - 18 és 75 év közötti - férfit szólítottak fel a helyi hatóságok a német-holland határ térségéből, hogy jelentkezzenek önkéntesen mintavételre.

A kis Nicky Verstappen 1998 augusztusában tűnt el nyomtalanul egy sátortáborból az Aachentől északnyugatra fekvő Brunssummerheide térségében. Holttestét már a következő nap megtalálták.

Bár halálának okát nem tudták pontosan megállapítani, a rendőrség gyilkosságot feltételez.

Hogy az újonnan kezdett vizsgálat sikerre vezessen, a rendőrség egy különleges módszerrel egy férfi rokont keres, a Nicky által hátrahagyott ismertetőjegy alapján. Az úgynevezett férfi rokonsági kapcsolati DNS-vizsgálattal keresik az elkövetőnek egy lehetséges nagybátyját, vagy unokáját, illetve olyan távoli rokont, aki az 1998-as gyilkosság után születhetett, és akinek DNS-mintái valószínűséget mutathatnak az áldozatnál talált DNS-mintával.

A szombaton megkezdődött tömeges tesztelés március közepéig tart. Célcsoportja egyértelműen a férfi lakosság, olyanok, akik 1998 augusztusában a térségben éltek és élnek, vagy onnan esetleg már elköltöztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.