Bűnügy

Búcsúlevelet írt a montenegrói kézigránátos robbantó

A levélben a szerb származású Dragan Jaukovic egyebek mellett azt kérte családtagjaitól, hogy bocsássanak meg neki azért, amit tenni fog.

2018.02.23 11:43MTI
hirdetés

Hatoldalas, kézzel írt búcsúlevelet talált a montenegrói rendőrség annak a férfinak a lakásában, aki csütörtökre virradóra kézigránátot dobott az Egyesült Államok nagykövetségi épületére a montenegrói fővárosban, Podgoricában, majd felrobbantotta magát és meghalt - közölte értesülését a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) a honlapján pénteken.

A levélben a szerb származású Dragan Jaukovic egyebek mellett azt kérte családtagjaitól, hogy bocsássanak meg neki azért, amit tenni fog. A nyomozók szerint a levél tipikus búcsúlevélnek tekinthető, amilyet azok írnak, akik öngyilkosságra készülnek.

Korábban a sajtóban megjelentek olyan hírek is, amelyek szerint a férfi nem akarta felrobbantani magát, a kézigránát véletlenül aktiválódott.

A helyszínen a rendőrség nem találta meg a két kézigránát biztosítószegeit, ami azt jelentheti, hogy Dragan Jaukovic a kezeiben tartotta a már kibiztosított robbanószerkezeteket - olvasható az újságban.

Az információk szerint a férfi a közép-szerbiai Kraljevóból származott, de már hosszabb ideje Podgoricában élt. A közösségi médiában található képei szerint Jaukovicot 1999-ben katonai szolgálatáért Slobodan Milosevic akkori jugoszláv elnök kitüntette. Szintén a közösségi médiából lehet tudni, hogy a férfi többször is bírálta a montenegrói kormány külpolitikáját, különösen azt a lépését, hogy Podgorica csatlakozott a NATO-hoz.

A Vijesti.me hírportál beszámolója szerint a montenegrói hatóságokat az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segíti a nyomozásban. Azt kutatják, hogy a 43 éves férfi önállóan vagy egy szervezet tagjaként cselekedett-e. A montenegrói főügyészség szóvivője kiemelte: a támadás egyelőre nem minősíthető terrorcselekménynek. A rendőrségi adatok szerint Dragan Jaukovic korábban nem került összeütközésbe a törvénnyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.