Igazi hős

88 éves veterán mentett meg egy nőt a késes rablóktól

Öt emberrel szállt szembe az idős férfi.

2018.02.21 13:38ma.hu

John Nixon látta, ahogy egy ötfős rablóbanda el akarja venni egy nő táskáját. Az eslő gondolata az volt, hogy eltereli a rablók figyelmét a sikoltozó nőről, ezért rájuk kiabált. A művelet sikerült is, a fiatalok ezután az ő pénzét kezdték el követelni. A nő eközben elmenekült.

"Jól jött a kiképzésem. Az egyiket a nyakán csaptam meg, amitől félig öntudatlan állapotba került. Azonban egy másik is kést rántott, így vele is foglalkoznom kellett. A félelem nincs a szótáramban"- mesélte később John Nixon a Telegraphnak.

A harc közben az idős férfi is megsérült, megvágták a fejét és a kezét.

A londoni rendőrség egyik felügyelője megerősítette, hogy a volt kommandós katonai és hírszerzési szolgálatot teljesített Némettországban, Egyiptomban és a Közel-Keleten. Az 1940-es években képezték ki.

A rablókat még nem sikerült elfogni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.