Nagyszabású

Egymillió fős hadgyakorlatot tartanak Venezuelában

Venezuelában nagyszabású hadgyakorlatot tartanak a hétvégén, majdnem egymillió ember részvételével.

2018.02.21 10:17MTI

A súlyos gazdasági és politikai válsággal küszködő dél-amerikai állam elnöke, Nicolás Maduro azt követően rendelte el a manővert, hogy Tarek William Saab főügyész támadás előkészítésével meggyanúsította a szomszédos Kolumbiát. Az Egyesült Államok szövetségesének számító bogotái kormány tagadta ezeket az állításokat.

Vladimir Padrino venezuelai védelmi miniszter szerint a hadgyakorlatra azért van szükség, mert országát háborús politikát űző imperialisták fenyegetik.

A manővert a dél-amerikai ország nyolc stratégiai fontosságú régiójában tartják meg 150 ezer katona és tartalékos, 328 ezer milicista, valamint kormányzati szervezetek félmillió tagjának a résztvételével.

Padrino kiemelte: "A békére készülünk, országunk sosem fog agressziót vagy támadást indítani egyetlen szomszédja ellen sem".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.