Légi katasztrófa

Megtalálták a lezuhant iráni repülőt

Az ATR-72 típusú, két turbólégcsavaros gép minden utasa és a személyzet hat tagja is életét vesztette.

2018.02.19 09:42MTI

A kutatócsapatok megtalálták az Iran Aseman Airlines nevű légitársaság vasárnap lezuhant repülőgépét - közölte a Press TV angol nyelvű iráni hírtelevízió hétfőn.

A mentőegységek pirkadat előtt érték el a szerencsétlenség helyszínét. Az időjárási viszonyok javultak, így egy helikopter is csatlakozott a kereséshez. A kutatásban 150 profi hegymászó is részt vesz – írta az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség.

A légitársaság szerint az ATR-72 típusú, két turbólégcsavaros gép mind a 60 utasa és a személyzet hat tagja is életét veszítette. Az IRNA állami hírügynökség szerint 59 utas volt a gépen, mert valaki lemondta az utat.

Az EP3704-es számú járat a teheráni Mehrábád repülőtérről tartott az ország délnyugati részén fekvő Jászúdzs városába, és Szemírom közelében, a fővárostól mintegy 620 kilométerre délre csapódott a földbe egy hegyvidéki területen. A baleset oka a ködös időjárás lehetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.