Gyász

Lavina sodort el síelőket a francia Alpokban - egy apuka és kislánya meghaltak

A lavinaveszély miatt lezárt sípályán síeltek, amikor elsodorta őket a hógörgeteg.

2018.02.19 06:33ma.hu

Két ember, egy 44 éves apa és 11 éves lánya életét vesztette vasárnap, amikor egy lavina elsodorta őket a francia Alapokban található Val d'Isere egyik sípályáján - jelentette a BFM hírtelevízió.

A tragédia 3 ezer méteres magasságban a Pisaillas gleccsernél történt.

A két párizsi lakosú síelő egy baráti csoporttal egy, a lavinaveszély miatt lezárt sípályán síelt, amikor elsodorta őket a hógörgeteg.

Cécile Ferrando, a helyi turisztikai hivatal részéről a televízióban elmondta: "Fél egykor hatalmas lavina volt Val d'Isere-ben, amely egy elbarikádozott, lezárt sípályát is elért. Sajnos a pályán a tiltás ellenére voltak emberek, és mindet elsodorta. Voltak, akiket ellepett, másokat magával sodort a hó. A mentők tíz percen belül a helyszínen voltak és megkezdték az emberek ellátását, illetve keresését".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.