Tragédia

Tűz az egyik legszentebb tibeti templomban

Tűz pusztított a sok tibeti által a legszentebbnek tartott buddhista templomban, a Dzsokhang kolostorban.

2018.02.18 18:48ma.hu

Helyi források szerint a Kínához tartozó Tibet fővárosában, Lhaszában lévő templom tetőszerkezete gyulladt meg, s legalább egy pagoda komoly károkat szenvedett. A tűzoltók állítólag hamar eloltották a lángokat, s a tűzvészben senki sem vesztette életét.

A Dzsokhang templom - a Tibet védjegyének számító Potala palota mellett -  Tibet legnépszerűbb látványossága. A templomot a hetedik században építették, s története során a mongolok és a kínaiak többször megtámadták és kifosztották az épületet. Egyelőre nem tudni, mi okozta a mostani tűzvészt, ám annyi már kiderült, hogy a kínai hatóságok megpróbálták eltüntetni az internetről a tűzvészt mutató képeket és videókat - írta a hvg.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.