Terrorizmus

Drón csapott le két feltételezett terroristára Jemenben

A beszámoló szerint a két férfi motorkerékpárral haladt el-Bajdá tartományban pénteken éjfélkor, amikor a pilóta nélküli repülőgépről célba vették őket.

2018.02.18 06:15MTI

A támadás az ország középső részén, az Arab-félsziget al-Kaidája nevű (AQAP) terrorszervezet két feltételezett fegyverese ellen irányult – közölte szombaton egy biztonsági tisztviselő.

A két dzsihadista egyike a helyi AQAP szervezet vezetője. A beszámoló szerint a két férfi motorkerékpárral haladt el-Bajdá tartományban pénteken éjfélkor, amikor a pilóta nélküli repülőgépről célba vették őket. A drónművelettel egy időben a jemeni különleges erők újabb támadást indítottak az ország délkeleti részén a dzsihadisták ellen – közölte egy másik illetékes.

Jemenben az Irán-barát síita húszi lázadók, illetve a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert, Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormány katonái harcolnak a hatalom megszerzéséért. Az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei kihasználják a kaotikus helyzetet, hogy megerősítsék állásaikat Jemen déli részén.

Az Egyesült Államok már évek óta drónokkal folytat hadjáratot az al-Kaida legveszélyesebbnek tartott, jemeni ága ellen, amely már számos merényletet kísérelt meg Nyugatra tartó légi járatokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.