Lövöldözés

Több száz diák tüntetett szigorúbb fegyvertörvényért Floridában

Több száz diák tüntetett szigorúbb fegyvertörvény megalkotásáért szombaton a floridai iskolai lövöldözést követően Fort Lauderdale-ben.

2018.02.18 05:30ma.hu

A megmozduláson jelen voltak annak a parklandi Marjorie Stoneman Douglas középiskolának a diákjai is, ahol szerdán a lövöldözés történt. A tanintézményben egy 19 éves fegyveres támadásában 17-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.

A középiskola diákjai azóta a közösségi hálókon, a tévékben és az utcán követelik, hogy a hatóságok tegyenek lépéseket a kérdésben. Egyesek közvetlenül azokhoz a politikusokhoz fordultak, akik támogatásokat fogadtak el a befolyásos fegyverlobbitól, a Nemzeti Fegyverszövetségtől (NRA).

Az összegyűlt tömeg és a tévétársaságok kamerája előtt Emma Gonzalez diáklány szívszorongató és szenvedélyes beszédet mondott, amelyben üzent az amerikai hatóságoknak és politikusoknak, hogy szigorúbb fegyvertörvénnyel vegyék elejét a tömeges lövöldözéseknek.

Mint mondta, a politikusok az NRA támogatásával megszerzett díszes képviselői és szenátori székeikben ülve azt állítják, hogy semmi sem akadályozhatta volna meg a történteket. “Azt mondják, hogy semmilyen törvény nem akadályozhatta volna meg a több száz értelmetlen tragédiát, de ez baromság” – hangsúlyozta Emma Gonzalez, aki szerint fontos beismerni, hogy itt nem csak mentális problémáról van szó. “Az elkövető késsel nem tudott volna annyi diákot megsebesíteni” – idézte a diáklányt a CNN.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.