Lövöldözés

Floridai tömeggyilkosság: hatalmas tömeg a gyilkosság helyszínén - videó

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elismerte: kapott bejelentést arról, hogy a tettes potenciális veszélyforrás.

2018.02.17 09:55MTI

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, a floridai középiskolában szerdán tömeggyilkosságot elkövetett Nicolas Cruz beismerte tettét. A bíróság 17 rendbeli, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság ügyében emelt vádat ellene, kizárva az óvadék fejében lehetséges szabadlábra helyezést. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elismerte: kapott bejelentést arról, hogy Cruz potenciális veszélyforrás. Ben Bennight, az egyik videómegosztó portál felhasználója ugyanis tavaly bejelentette: a portálon Cruz olyan képsort jelentetett meg, amelyen arról beszélt, hogy iskolai lövöldöző lesz belőle. Az FBI akkor csaknem fél órán keresztül beszélgetett erről a bejelentővel.

A floridai mészárlás óta megszaporodtak az iskoláknak címzett fenyegetések. Ezek elsöprő többsége hamisnak bizonyult, de például az Arkansas államban lévő Fayetteville város középiskolájában letartóztattak egy diákot, aki azzal fenyegetődzött, hogy "szétlövi az iskolát, úgy, ahogyan azt Floridában tették". A dél-karolinai Spartanburgban szintén letartóztattak egy diákot, mert az egyik videómegosztóra olyan képet tett fel, amelyen maszkkal és lőfegyverrel látható, s hozzá azt a feliratot írta: "holnap Florida, második forduló".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.