Franciaország

Fegyveres bankrablási kísérlet történt Párizsban

A rendőrség közbelépett, a rabló az előállítás során megsebesült.

2018.02.16 21:30MTI

Egy fegyveres férfi megpróbált kirabolni péntek délelőtt egy bankot Párizsban, a Diadalív közelében, de a rendőrség közbelépett, a rabló az előállítás során megsebesült - közölték rendőrségi források.

A 24 éves férfi reggel 9 óra után hatolt be a BNP bank egyik fiókjába, ahol az alkalmazottak tartózkodtak.

A rendőrség azt közölte, hogy miután a támadó használta a fegyverét, a helyszínre kiérkező rendőrök rálőttek, s a lábán megsebesítették.

A bankrablási kísérlet a Champs-Elysées sugárúttól néhány lépésre, a Diadalív közelében történt, ahol évente több millió turista fordul meg.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy jól lehetett hallani a környéken a lövöldözést.

A támadó a pénzintézeten kívül tartózkodott, amikor a lövések érték, a mentők az utcán látták el, majd kórháza szállították.

A rendőrség ismerte a férfit, fegyveres rablásért és erőszakért korábban már volt büntetve.

Hivatalos adatok szerint a bankrablások egyre ritkábbá váltak, számuk 2013 és 2016 között 66 százalékkal esett vissza, újabban elsősorban ékszerboltokat vesznek célba a támadók Franciaországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.