Olaszország

Egy tinédzser mentette meg a sínekre esett kisgyereket - videó

A vágányokra esett egy kétéves kisgyerek a milánói metróban, egy tinédzser mentette meg.

2018.02.15 10:19ma.hu

A kétéves kisfiú az édesanyjával üldögélt az állomás egy padján, majd felpattant, szaladgálni kezdett és a sínekre zuhant. A 18 éves Lorenzo Pianazza azonnal a gyermek segítségére sietett, leugrott hozzá és kiemelte őt a peronra. A kisfiú sírt és meg volt rémülve, de szerencsére horzsolásokkal megúszta a balesetet.

Lorenzót most hősként ünneplik Olaszországban. Miután visszaadta a gyermeket az anyjának távozott, kilétére mégis fény derült. Belle Sala milánói polgármester ugyanis felhívást tett közzé, hogy jelentkezzen, mert a városházán, egész Milánó nevében akar köszönetet mondani neki.

"Hősként cselekedett, a vágányokra ugrott, holott nem tudta, hogy jön-e szerelvény" - közölte szerdán az ATM közlekedési vállalat szóvivője, aki hozzátette, azonnal leállították a forgalmat, amint meglátták a biztonsági kamerákon a balesetet.

A fiatal hős a Correre della Sera olasz napilapnak elmondta, hogy az állomás kijelzőjén látta, hogy 90 másodperc múlva kell érkeznie a következő szerelvénynek és úgy ítélte meg, ennyi idő elegendő, hogy megmentse a gyereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.