Franciaország

Pár perc alatt hat embert késelt meg egy részeg fiatal Párizsban

Egy 17 éves részeg fiatal valóságos pánikot okozott kedd este Párizs egy északi negyedében, amikor néhány perc alatt hat ember megkéselt.

2018.02.14 13:21MTI

A támadót a térfigyelő kamerák segítségével két órával a támadássorozat után előállították - erősítette meg a rendőrség a Le Parisien című napilap értesülését.

Az erősen ittas férfi este fél 12-kor késsel támad járókelőkre, majd gyalog elmenekült.

A támadásban öten megsérültek, a hatodik embert a vastag kabátja megóvta a karját ért szúrástól. Az öt embert könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, egyikük sincs életveszélyben.

"Az áldozatait, úgy tűnik, teljesen véletlenszerűen választotta ki, de a nyomozás még csak most kezdődött" - mondta egy rendőrségi forrás.

A térfigyelő kamerák rögzítették a támadás egy részét, s a felvételek alapján a rendőrök megállapították a férfi útvonalát, majd riasztották a városrészben járőröző valamennyi egységet, aminek köszönhetően hajnali 1 óra után egy bérház lépcsőházában elfogták a feltételezett támadót. A kést az egyik szomszédos utcában találták meg.

A férfit kijózanítóba vitték, őrizetbe vételét elhalasztották, várhatóan szerda délután hallgatják ki a nyomozók. Indítéka egyelőre ismeretlen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.