Döbbenetes baleset

Felugró szarvas ütközött az alacsonyan szálló helikopterrel

Felugró szarvas ütközött egy alacsonyan szálló helikopternek az amerikai Utah államban. A helikopter lezuhant, a személyzet túlélte, az állat azonban elpusztult a karambolban.

2018.02.14 13:13MTI

A felugró vad a háromméteres magasságban repülő jármű hátsó részének ütközött Utah keleti részének hegyes vidékén. A helikopterben utazó kutatók hálót akartak dobni az állatra, ezért szálltak olyan alacsonyan – közölte Jared Rigby, a Wasatch megyei serif szóvivője.

A hétfő esti balesetben a helikopter két utasa könnyebben sérült meg, az állat elpusztult.

A texasi szakemberek Utah állam megbízásából azért akarták elkapni és elkábítani a szarvast, hogy nyomkövető nyakörvet helyezzenek rá.

Gyakran használnak helikoptereket, hogy az emberi településektől távol eső utahi vadon állatait befogják, és rátegyék a nyomkövetőt – mondta Mark Hadley, az állam vadvédelmi hivatalának munkatársa.

A nyakörvek segítenek nyomon követni a szarvasok vándorlási útvonalait és a populációk számának alakulását.

Minden évben nagyjából 1300 állatot látnak el nyakörvvel, szinte mindet helikopter segítségével. A hétfői baleset volt az első – tette hozzá Hadley.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.