Tragédia

Robbanás a karneválon - gyerekek haltak meg

A lökéshullámot ötven méteres sugarú körzetben lehetett érezni. A karneváli felvonulást rengetegen néztek.

2018.02.11 12:14ma.hu

Bolívia Oruro nevű városában legalább hat ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek gázrobbanás miatt, helyi idő szerint még szombaton, a karneválon - közölte a rendőrség.

Az első beszámoló szerint egy mozgó konyhában valószínűleg égő étolaj került egy gázpalack szivárgó vezetékére, és ez robbanást okozott. A lökéshullámot ötven méteres sugarú körzetben lehetett érezni. A karneváli felvonuláson rengeteg néző volt.

Az áldozatok közülük kerültek ki, nem a jelmezes menetből. A halottak között négy gyerek is van - mondta a sajtónak a körzeti rendőrfőnök.

Az orurói karnevál az emberiség kulturális örökségének része, és az egyik legnépesebb Dél-Amerikában. A kormány előzetesen 450 ezer látogatóval számolt. Evo Morales bolíviai elnök részvéttáviratot küldött az áldozatok hozzátartozóinak a Twitteren.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.