Rablás

Álarcos fegyveresek raboltak ki egy pénzszállítót

Álarcos fegyveresek raboltak ki egy páncélozott pénzszállító járművet Svájcban, a francia határtól nem messze, miután előzőleg túszul ejtették a pénzszállító egyik fegyveres kísérőjének Franciaországban élő lányát.

2018.02.10 04:18ma.hu

A francia rendőrség szerint a zsákmány értéke a 26 millió eurót (több mint 8 milliárd forint) is elérheti - írta az atv.hu.

A három rabló egy luxus városi terepjáróval elmenekült a Lausanne-tól északra Chavornay-ban található parkolóból, ahol a pénzszállítót csütörtök este megállásra kényszerítették, 22 éves túszukat pedig a rablás után elengedték.

"A rablók ismeretlen irányba távoztak. Az egyik biztonsági őr lányát Franciaországban túszul ejtették, de később elengedték. Senki sem sérült meg" - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében, amely az ellopott pénzt összegét nem nevezte meg.

Egy nevének elhallgatását kérő lyoni rendőrségi illetékes a Reuters brit hírügynökségnek megerősítette az Europe 1 francia rádió értesülését, amely szerint a páncélozott pénzszállítóban 15-30 millió svájci frank (4-8,1 milliárd forint) kézpénzt szállíthattak.

Az Europe 1 szerint a magukat vízvezeték-szerelőnek mondó férfiak a nőt lyoni otthonában ejtették túszul. Tizenkét svájci járőrkocsi és nyomozó kutat a rablók után. Az ügyben eljárás indult, kérik szemtanúk jelentkezését - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.